4.86
7 חוות דעת

התקשרו עכשיו

א.א. מ.פ.ה מתכות בע״מ

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מהי קרינה רדיואקטיבית

א.א. מ.פ.ה. מתכות בע"מ הינה חברה אשר מתמחה בייצור מוצרי עופרת להגנה מפני קרינה רדיואקטיבית. אף על פי שרבים יודעים שמדובר באלמנט מסוכן כלשהו, ישנם גם לא מעט אנשים שאינם יודעים למה הכוונה בכלל ולמה צריך להתגונן מפניו. לכן, החלטנו להקדיש מאמר קצר על הנושא החשוב הזה.

מהי קרינה רדיואקטיבית?

כאשר חלקיקים נפלטים באופן ספונטני מגרעין אטום, מתחיל תהליך הקרינה המייננת, המאופיינת באנרגיה גבוהה. קרינה זו מסוכנת לרקמות חיות, ועל כך קיימות, לצערנו, עדויות בשל הטלת פצצות האטום בהירושימה ובנגאסקי ביפן, וכן בגלל האסון שקרה בכור בצ'רנוביל באוקראינה. קרינה זו פוגעת במולקולות אורגניות (שרירים, תאי מוח, חלבונים וכדומה), גורעת מהם אלקטרונים ובכך עשויה לשנותם.

כמה זמן היא נמשכת?

קשה מאוד לחשב את זמן דעיכת הקרינה הרדיואקטיבית , אך חוקרים סבורים כי אורך חיי הקרינה עשוי לנוע בין עשרות אלפי שנים לבין מאות אלפי שנים. הכול תלוי בסוג החומר המקרין, ובפרמטרים אחרים.

קרינה רדיואקטיבית

אילו סוגי קרינה קיימים?

הקרינה המייננת מורכבת מכמה סוגים. העיקריים הינם: אלפא, בטא והמסוכנת ביותר היא גמא, קרינה אנרגטית ביותר, אשר מסוגלת לחדור דרך מים ורקמות חיות, ועשויה לגרום למוות בטוח בעת חשיפה ממושכת. סוג זה של קרינה נפלט בתהליך הביקוע הגרעיני, בכורים או לאחר הטלת פצצה גרעינית. קרינה מסוג אלפא ניתן לחסום באמצעות דף נייר, את סוג בטא באמצעות פלטת אלומיניום ואת גמא ניתן לחסום חלקית באמצעות עופרת.

למה היא גורמת?

שלושה נזקים עיקריים מקורם בחשיפה לקרינה רדיואקטיבית:
תאים שניזוקים ומסוגלים לתקן את עצמם.
תאים שמתים ומוחלפים באחרים בתהליכים ביולוגיים רגילים, בדומה למתרחש ביומיום.
תאים שניזוקים ושמתקנים את עצמם באופן לקוי, מה שיוצר עיוותים ושינויים פיזיקליים.
חשיפה נמוכה עלולה לגרום לנזקים ואפילו לשנות את קוד ה- DNA. חשיפה גבוהה עלולה לגרום לתאים למות, מבלי שניתן יהיה להחליף או לתקן אותם, מה שעלול להוביל לסרטן, לקטיעת איברים ואף למוות. הקרינה מזיקה גם לבעלי חיים ולצמחים – לרבות פירות וירקות.

מהו המקור לקרינה רדיואקטיבית?

חשוב לציין שהיא איננה אך ורק נוצרת בכורים או בפצצות גרעיניות. למעשה, מדי יום ביומו בני האדם נחשפים לקרינה מסוג זה, כיוון שהיא קיימת בטבע, באדמה, במים ובצמחייה ומגיעה אל כדור הארץ מהחלל, בכמות נמוכה משמעותית בהשוואה לפצצות.

אדם רגיל סופג מדי שנה בממוצע קרינת רקע של 0.25 מילי-זיוורט (רצוי לא להיחשף ליותר מ- 1 מיל-זיוורט בשנה). מעבר לכך, קרינה רדיואקטיבית משמשת את בני האדם גם באופן חיובי בעולם הרפואה ובתעשיות השונות ואף בטלפונים הסלולריים, במכשירי הרדיו, במחשבים, בטלוויזיות ובמכשירי המיקרוגל.

אנו שמחים להעמיד לשירותכם מומחים מהשורה הראשונה ומוצרים איכותיים, למען בטיחותכם.

אם יש לכם שאלות נוספות, אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל עת. נציגינו ישמחו לענות על כל שאלה.

צור קשר

תפריט נגישות

הצהרת נגישות עסק

  • חניה נגישה